Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Tyyne
Kotisivut: http://vrtkeijukumpu.suntuubi.com/

22.07.2017 05:03
Kaipailetko sinäkin enemmän perinteisiä suntuubin aktiivisia hoitajatalleja sekä vanhoja kultaisia aikoja? Noh, juuri valmistunut Virtuaalitalli Keijukumpu on perustettu juurikin niitä kunnioittaen. Keijukummussa voit hankkia itsellesi suloisen hoitohevosen ja hoitaa sitä kuin omaasi saadaksesi palkaksi virtuaalieuroja, joilla voit ostaa haluamiasi tarvikkeita tallikaupasta - Kuukauden hoitajan pestiä unohtamatta. Meille on myös täysin mahdollista majoittaa oma hevosesi ja voit myös osallistua esimerkiksi villeihin kilpailuihimme tai rennoille ratsastustunneillemme!

Lämpimästi tervetuloa siis Virtuaalitalli Keijukumpuun, jätäthän kavionjälkesi vieraskirjaan ja pyydäthän mieleistäsi hevosta hoitsuksesi ;)

Nimi: Ilzu
Kotisivut: http://www.jokilaakso.suntuubi.com/

09.07.2017 16:32
Jokilaakson 10.7. järjestettävien koulukilpailuiden tulokset ovat tulleet, kiitos osanotostanne!

Nimi: Lyydia
Kotisivut: http://lokkilehto.suntuubi.com/

09.07.2017 02:09
Tervetuloa upouuteen harrastetalli Lokkilehtoon! Saaristossa sijaitseva hevostila on viihtyisä ja lämminhenkinen paikka, jossa viihdyt varmasti. Tule tutustumaan hevosiimme (sekä muihin nelijalkaisiin), tai ota vaikka hoitohevonen! Jätäthän myös terveisesi vieraskirjaan?

-Lyydia

Vastaus:

Käin katsomassa

Nimi: Nikki
Kotisivut: http://tahtikvartsi.suntuubi.com/

04.07.2017 20:49
Uunituore Hevoskeskus Tähtikvartsi etsii hoitajia ja ottaa vastaan yksityishevosia koko heinäkuun ajan!

Vastaus:

Kivan näköiet sivut

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

04.07.2017 11:07
Eläinlääkärikäynti 4.7.2017

Hei! Tulin madottamaan kaikki hevoset, sekä raspaamaan Myrskyn ja Zorron. Mikäli tilailet aktiivisesti hoitoja, olisi suositeltavaa että hakisit asiakkuutta. :)

Uljas Musta
Musta ei ollut kovin mielessään madotuksesta, mutta kahden ihmisen voimin sille saatiin lääkeaina syötettyä.

Mustametsän Myrsky
Myrskylle madotus oli tuttua puuhaa, olihan se madotettu useaan otteeseen jo tiineenäkin. Nytkin homma hoitui nopeasti ja siististi. Raspausta varten tamma rauhoitettiin. Sillä ei ollut suussaan vielä valtavia piikkejä, joten seuraavaa raspausta voi hyvinkin siirtää vuodella eteenpäin.

Mustametsän Ukkonen
Ukkonen vastusteli hieman madotusta, mutta nopeasti se huomasi olevansa alakynnessä ja mussutteli sitten matolääkkeen kiltisti kitusiinsa.

Zorro
Zorro pisti ponimaisesti vastaan matolääkkeelle, mutta eihän se pienelle koolleen mitään voi ja jäi näin nopeasti alakynteen. Raspausta varten poni rauhoitettiin suosiolla ja Zorron vetäessä päiväkännejä tallin käytävällä, saatiin sen hurjat piikit raspattua pois suusta. Seuraava raspaus kannattaa suorittaa viimeistään puolen vuoden kuluttua, jotta samanlaista tilannetta ei pääse uudelleen kehittymään.

Mustametsän Skippo
Skippo pisti ihan kunnolla kampoihin matolääkkeelle, olihan se hevosen ensimmäinen madotuskerta ikinä. Muuten Skippo käyttäytyi kyllä hienosti.

Yhteisenä hoito-ohjeena kaikille sekä karsinan että tarhan huolellinen siivoaminen muutaman seuraavan päivän aikana, jotta matokanta saadaan kuriin. Raspatuilla hevosilla voi suu olla melko arka tänään, mutta kyllä ne nopeasti taantuvat jälleen. Rauhoitettunahan niiden täytyy selvitä karsinoissa, ennen kuin ne saavat lähteä liikkeelle tai syödä.

Madotus 5x 100v€
Rauhoitus 2x 60v€
Raspaus 2x 120v€
Matkakorvaus 30v€

Lasku 310v€
Eräpäivä 11.7.2017

Cherry
Klinikka Cherlia

Vastaus:

Kiitos hoidoista. Asiakkuuden tulen kyllä tilaamaan.

Nimi: Nikki

26.06.2017 16:07
Todella hienoa, että olet vaihtanut kuvat! :-) Muista vielä varmistaa, että kaikilla on tekijänoikeusmerkinnät, tällä hetkellä ne uupuvat osalta.

Vastaus:

Nyt jokaisessa kuvassa pitäisi olla copy.

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

23.06.2017 21:43
Eläinlääkärikäynti 23.6.2017

Hei! Tulin tekemään hevosillesi pyytämiäsi perustarkastuksia.

Mustametsän Myrsky
Myrsky oli kaikin puolin hyvässä kunnossa. Toki siitä näki, että se oli juuri varsonut, mutta pohjakunnon pystyi kuitenkin näkemään tammasta kauas. Myrsky oli hyvin maidossa ja varsansa osasi selkeästi hakeutua juomaan ja se myös joi maitoa, ei vain teeskennellyt. Myrskyn jälkeiset olivat irronneet varsomisessa hyvin, eikä komplikaatioita ollut tullut. Perustarkastuksesta tamma sai myös melko puhtaat paperit. Se olisi hyvä madottaa mahdollisimman pian, sillä siitä varsa saisi maidon kautta myös matokuurin. Varsinaisia merkkejä sillä ei tosin sisäloisista ollut. Jalat Myrskyllä olivat viileät ja kuivat, kaviot jokseenkin hyvin hoidetut. Päässään hevosella ei ollut haavoja tai vastaavia, eikä suussa ollut vielä huomattavia piikkejä. Sisäelinarvot olivat kohdillaan myös.

Mustametsän Ukkonen
Ukkonen oli hyvässä kunnossa. Kesälaitumelta se oli kerännyt muutaman ylimääräisen kilon, mutta mikään ylilihava se ei kuitenkaan ollut. Sillä ei ollut ulkoisia merkkejä sisäloisista, joten madotuksen tarvetta tuskin on. Jalat ruunalla olivat viileät ja kuivat, samoin kaviot hyväkuntoiset. Päässään tai suussaan ei Ukkosella ollut sanottavaa. Myös sisäelinarvot olivat ok ja suolistoäänet kuuluivat normaaleina.

Zorro
Pikkuinen shetlanninponitamma Zorro oli ponien tapaan melko pyöreässä kunnossa, jolle laihdutuskuuri ennen kaviokuumeen saamista olisi jo oikeastaan pakollista, tai pian saamme olla hoitamassa sairasta hevosta. Lisäksi kun poni on jo vanha, on sillä kohonnut riski sairastua kaviokuumeeseen. Jalat tammalla olivat kuitenkin vielä toistaiseksi ok, eivätkä kaviotkaan olleet lämpimät. Hampaita Zorrolta olisi syytä hoitaa nopeasti, sillä sillä oli melko paljon piikkejä suussaan. Arvot ponilla olivat ok, kuten myös suolistoäänet.

Uljas Musta
Musta oli tallin hevosista tällä hetkellä parhaassa kunnossa. Se oli sporttisessa kunnossa ja sen kaviot ja jalat olivat hyvässä kunnossa ja selkeästi säännöllisesti hoidetut. Myös Mustan pää ja suu olivat hyvin hoidetut, eikä niistä löytynyt sanottavaa. Myös orin arvot olivat ok.

Mustametsän Skippo
Skippo oli vastasyntyneen varsan tapaan vielä melko heiveröinen, mutta se oli kuitenkin jo reippaasti emänsä nisällä. Orivarsa oli ikäisekseen hyvässä kunnossa ja virkeä. Sen takajalat olivat vielä melko kippurat, mutta eivätköhän ne siitä suoristu jo muutaman päivän sisällä. Kaikin puolin hyvässä kunnossa oleva varsa.

Perustarkastus 4x 320v€
Tamman ja varsan tarkastus 140v€
Matkakulut 30v€

Lasku 490v€
Eräpäivä 30.6.2017

Cherry
Klinikka Cherlia

------

Ja sitten toiseen aiheeseen: tein tällä kertaa tilaamasi hoidot, mutta jos tallillasi käytetään vielä seuraavalla käynnillä laittomia kuvia, en tule enää toistamiseen hoitamaan yhtäkään hevosta. Nikkin viesti alla on erittäin kattava ja täyttä asiaa, suosittelen lukemaan sen ajatuksella!

Vastaus:

Kiitos tarkastuksesta, tulen maksamaan laskun.

Ja copyt ovat nyt kunnossa.

Nimi: Nikki

20.06.2017 16:09
Sulla on copyright-merkintänä Hevoset 2017-kalenteri. Kalenterit eivät omista kuviaan, vaan maksavat valokuvaajille heidän kuvistaan. Se, että ostat kalenterin, ei anna sinulle lupaa levittää kuvia. Toki kuvat ovat sinun ottamiasi, mutta muiden kuvien kuvaaminen ei kumoa tekijänoikeuslakeja. Jos sinulla ei ole kirjallista lupaa kuvaajilta käyttää heidän kuviaan virtuaalitallillasi, rikot lakia.

-

Lisäksi hevosten tiedot näyttäisivät selkeämmilta, jos vaihtaisit riviä, kun annat uuden tiedon. Esimerkiksi näin:

Nimi: Mustametsän Myrsky, "Myrsky"
Rotu: Hannoverinhevonen
Säkäkorkeus: 156 cm
Väri: ruunikko
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 09.01 2017 (7-vuotias)
Painotuslaji: esteratsastus
Omistaja: Tiitu (VRL-14537), Mustametsän siittola

Mustametsän Myrsky on virtuaalihevonen
Mustametsän Myrskyn kuvat © Kuvaaja

Tai näin:

Mustametsän Myrsky, "Myrsky"
Hannoverinhevonen, tamma
156 cm, ruunikko
Syntynyt 09.01 2017, 7-vuotias
Painottunut esteratsastukseen
Omistaja Tiitu (VRL-14537), Mustametsän siittola

Virtuaalihevonen, kuvat © Kuvaaja

-

Kannattaa myös valita hevosille kuvia, jotka vastaavat sen rotua. Esimerkiksi hannoverinhevoselle kannattaa etsiä hannoverinhevosen tai edes puoliverisen kuvat. Vapaasti kopioitavia kuvia saa Bob Langrishilta (boblangrish.com) ja AK:lta (niitynkops.suntuubi.com). Sähköpostilla voi myös pyytää lupaa käyttää Zuzana Buranovan (zuzule.com) tai Benny de Ruiterin (bennyderuiterstables.com) kuvia.

Jos et osaa merkitä tekijänoikeuksia, kuvia ei kannata käyttää. Mikäli joutuisit oikeuteen tekijänoikeuslakien rikkomisesta, "Minulla on luvat kuviin, mutta en osaa laittaa copyrightijä" ei todellakaan menisi läpi puolustuksesta. Et varmaan lähtisi esimerkiksi ajaamaan autoakaan, jos et osaisi?

Tekijänoikeuksiksi riittää siis vain kuvaaja, esimerkiksi Bob Langrish, Zuzana Buranova, Benny de Ruiter tai AK, jos käytät kuvia antamistani lähteistä. Hyviin tapoihin kuuluu myös linkittää lähde, josta kuvat on ottanut. Esimerkiksi "Mustametsän Myrskyn kuvat © Zuzana Buranova, www.zuzule.com", jos et osaa tehdä linkkiä. Linkki on kuitenkin helppo tehdä. Kun muokkaat sivua, maalaat tekstin, jonka haluat toimivan linkkinä, painat alt + L samaan aikaan tai valitset työkalupalkista ketjun, jossa on vihreä pallo +-merkillä. Sitten vain kirjoitat ilmestyvälle riville linkin ja OK.

Ps. Hevostra, jolla ei ole sukua virtuaalimaailmassa, kutsutaan suvuttomaksi, tuontisukuiseksi tai EVM-sukuiseksi, ei alkuperäiseksi. Virtuaaliwikillä on opas kaikille aloittelijoille virtuaalihevostelussa, suosittelen tutustumaan siihen: http://www.virtuaalihevoset.net/wiki/index.php/Etusivu

Nimi: Tiitu

12.06.2017 17:32
Minulla on luvat kuviin, mutta en osaa laittaa copyrightijä.

Nimi: Rolei

08.06.2017 15:41
Hei, missä copyrightit? Mikäli sinulla ei ole lupia kuviin, olet rikkonut lakia käyttämällä niitä.

©2019 Mustametsän Siittola - suntuubi.com